Restrictief toelatingsbeleid: Restrictief betekent beperkend en toelatingsgebied spreekt voor zich. Europa beperkt het aantal buitenlanders dat de Europese Unie binnen willen komen dus en zijn heel voorzichtig. Ze kijken daarbij ook naar de achtergrond van de persoon en met welke bedoeling hij naar Europa komt, of dit nu bijvoorbeeld als vakantie is bedoeld of dat ze een huis willen komen om te werken zoeken ze dus zorgvuldig uit. 

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: Om zo min mogelijk conflicten in een maatschappij voor te laten komen moeten er een aantal regels zijn, zoals: 

> Niet discrimineren 

> De rechten en vrijheden van elk mens moeten worden nagekomen. 

> Je hebt recht op een nationaliteit. 

> Iedereen heeft recht op maatschappelijke zekerheid. 

> De wet moet de mensenrechten beschermen. 

> De wet mag niet tegen je worden gebruikt. 

Dit zijn maar een paar voorbeelden maar er zijn nog veel meer regels. 

Verdrag van Maastricht: In 1992 spraken de landen van de Europese Unie af hun grenzen te openen voor goederen en personen, zodat iedereen vrij kan rijzen. Dit geeft de mensen binnen Europa een veel grotere vrijheid om te gaan staan en gaan waar ze willen, zo zijn er veel mensen in een ander land gaan studeren of werken. 

Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden: 

Dit verdrag geeft mensen in Nederland de vrijheid om een gezin te vormen waar ze maar willen en met wie ze dat willen. De eisen die hier aan verbonden zijn, zijn: 

> Beide partners moeten minstens 21 jaar oud zijn. 

> De partner die in Nederland woont, moet het minimumloon of meer dan dat verdienen. 

VN-Vluchtelingenverdrag van Genève: 

De definitie van een vluchteling is :’’Iemand die gegronde redenen heeft te vrezen voor vervolging wegens godsdienstige of politieke overtuigingen of nationaliteit, dan wel wegens het behoren tot een bepaald ras of tot een bepaalde sociale groep.’’ Nederland is hierdoor verplicht alle asielaanvragen in behandeling te nemen en iedereen een gelijke kans te bieden op een eigen plek. Binnen Europa is ook afgesproken dat de vluchteling asiel moet aanvragen in het eerste land wat hij/zij tegen komt. Vaak zijn dat nu de landen die grenzen aan de middellandse zee omdat veel mensen vluchten uit het Midden-Oosten. Echter kunnen deze landen maar een bepaald aantal vluchtelingen behandelen, en moet het overige deel vaak verdeeld worden over andere landen in Europa. 

Integratieplicht: Integratie betekent de opname in het geheel van bepaalde personen of bevolkingsgroepen in de maatschappij. Als je dit krijgt, voldoe je aan alle eisen en kan je Nederlander worden. Pas dan kan je een uitkering aanvragen van de Nederlandse staat. Wanneer je dit niet hebt, kan je geen gebruik maken van stemrecht en kunnen zij bij het overtreden van een wet het land uit worden gezet.

Maak jouw eigen website met JouwWeb